XƏBƏR LENTİ

12 Avqust 2020
11 Avqust 2020

Digər Xəbərlər

15 İyun 2016 - 10:07

Çörək və düyü yemək ürək-damar xəstəlikləri və xərçəngriskini azaldır

duyu

ABŞ tədqiqatçıları erkən ölüm riski ilə dənli bitkilərin qəbulu arasında birbaşa əlaqə tapıblar. Məlum olub ki, taxıl orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini azaldır və insultun qarşısını alır. Tədqiqat üçün dənli bitkilərin əsas üç növü götürülüb.

AZƏRTAC “Circulation” nəşrinə istinadən xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri alimləri eyni fikrə gətirib. Onlar bildiriblər ki, gündəlik yulaf, buğda və çəltik qəbul edən insanlarda ürək-damar xəstəliklərini və xərçəngi xeyli azaltmaq olar.

Ekspertlərin fikrincə, dənli bitkilərdən istifadə etməyən insanlarda erkən ölüm qaçılmaz olur. Hər gün müntəzəm şəkildə az da olsa, düyü və ya yulaf sıyığı yeyən insanlarda isə ölüm ehtimalı 7 faiz azalır. Yemək 3 dəfə artırılarsa, ölüm riski də 20 faiz azalır.